Türk oyun şirketi rekor fiyata satıldı! Ülke tarihinde ilk!

0

San Francisco merkezli video oyun yapım şirketi Zynga, Türkiye’nin önemli oyun şirketlerinden Peak‘i satın aldı. Türk mobil oyun şirketi Peak’in elde ettiği başarılara bir yenisi olarak en değerli Türk girişimi ünvanı da eklenmiş oldu.

Zynga, Türk oyun şirketi Peak’i satın aldı!

Son günlerde Türkiye’nin önemli mobil oyun şirketlerinden Peak’in Zynga tarafından satın alınacağı söylentileri dolaşıyordu. Konuyla ilgili en somut ayrıntılar bugün belli oldu ve Zynga, Türk oyun şirketi Peak’i satın aldı.

Webrazzi Kurucusu Arda Kutsal; 2017 yılında Peak’in sahibi olduğu birkaç oyunu 100 milyon dolara satın alan Zynga’nın, Peak’i satın almasına sadece bir imza kaldığını dile getirmişti. Zynga ve Peak arasındaki anlaşmanın çoktan imzalanmış olabileceğini söyleyen Kutsal, bu satın alımın internet alanında Türkiye’nin en büyük satın alması olduğunu belirtmişti.

Bugün Peak’in resmi Instagram hesabından paylaşılan gönderiyle beraber Zynga – Peak iş ortaklığı resmiyet kazanmış oldu.

Zynga’nın Peak’i satın almak için ödeyeceği miktarın 1.8 milyar dolar (12.5 milyar TL) olduğu açıklandı. Peak, Türkiye’de kurulu bir anonim şirket olmaya Zynga’ya satışından sonra da devam edecek. Zynga bu satın alımı nakit ile Zynga hissesi ile ödeyecek.

https://shiftdelete.net/  01.06.2020

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here