Dr. ÖZGÜR AKIN “Yüksek Teknolojide Çeyrek Asır” AKINSOFT 25 YAŞINDA!

0

Kocaman bir aile, büyük bir ekip, muhteşem bir başarı öyküsü…

Bize inanan, bu zorlu ve bir o kadar keyifli teknoloji yolunda bizimle birlikte yürüyen 30 ülkeden 2000’den fazla çözüm ortağımız, yüzbinlerce son kullanıcımız ve çalışanlarımızın, kısacası tüm AKINSOFT Ailesi’nin başarısı bu.

Değerli INOVAX okuyucuları, öncelikle dünya genelini etkisi altına alan koronovirüs salgınından bir an önce kurtulmayı umarak bu dönemi olabildiğince evlerinizde geçirmenizi ve sağlıklı kalmanızı dilerim. Geçmişte olduğu gibi bu zor zamanları da hep birlikte aşacağımızdan ve bu süreçten daha da güçlenerek çıkacağımızdan eminim.

Mesleğine aşık bir insan olarak gençliğimin ilk yıllarında kurmuş olduğum AKINSOFT’da hard diski olmayan bir bilgisayar, iki tahtalı sandalye ve siyah disketlerle çalışmalarıma başladım. Şirketimiz 1995 yılında kurulduğunda çok küçük bir işletmeydi ve bir sermaye şirketi olarak kurulmamıştı. Ancak biz o günlerde, o küçük işletmeden 28 yıl sonrasına ışık tutacak vizyonlarımızı belirledik.

Şirketleştiğimiz tarih olan 4 Aralık 1996’yı “Dünya Bilişimciler Günü” ilan ettik. O zamanlar bana “Sen nasıl oluyor da Dünya Bilişimciler Günü’nü ilan ediyorsun?” dediler. Bugün hala aynı soruyu soranlar olabilir. Nedendir bu sürekli yanındakinin eteğine asılmak hali? Yapılan güzel işleri alkışlamak neden bu kadar zor? Bir işe kalkıştığınızda birçok engelle karşılaşabilirsiniz, sizi engellemeye çalışanlar elbette olur. Fakat siz yaptığınız işin doğru olduğuna gerçekten inanıyorsanız hiçbir engele takılmamalı, söylenenlere kulak asmamalı ve yolunuza devam etmelisiniz.

“Asla pes etme! Bir gün dönüp arkana baktığında bıraktığın izlerin yok olduğunu görsen dahi doğru bildiğin yolda yürümeye devam et. Çünkü seni takip edenlerden çok, varacağın yerde kucaklayanlar olacaktır.”

Kolay değil, bundan tam 25 yıl önce gelecek 28 yıllın vizyonlarını belirlemek ve bu vizyonları zaman içerisinde tek tek yerine getirmek. Bu başarının gururunu bugün hep birlikte yaşıyor ve aynı inançla yeni çalışmalarımıza ve Türkiye’de ilklere imzamızı atmaya devam ediyoruz. Ülkemizde yüksek teknoloji denilince akla ilk gelen firma olmak ve bu sorumluluğu üzerinizde taşımak elbette kolay değil. Her daim inovasyona açık olup üretmemiz gerekiyor ki önce biz sonra çevremiz ve en önemlisi ülkemiz gelişsin.

Büyük hayallerle başlayan bilişim yolculuğunda sağladığımız disiplin, hedeflediğimiz amaç ve inandığımız ilkelerden asla taviz vermeden, vizyonlarımızdan ve azmimizden hiçbir şey kaybetmeden çalışarak, bugün bu büyük ailenin ileri teknoloji yolundaki 25. yılını tamamlamanın onuru ve gururunu yaşıyorum. Ülkemiz adına dünya standartlarına erişmek ve yüksek teknolojiyi kendi topraklarımızda yaşatmak için 25 yıldır kendi öz sermayemizle yüksek teknolojiye yatırım yaptık. Amacımız; insanlığa ve bilime hizmet etmek. Bugün AKINSOFT, ERP başta olmak üzere 120’den fazla yazılımla 30 ülkeye hizmet veren, 2000’i aşkın çözüm ortağı ve yüzbinlerce son kullanıcısıyla Türkiye’nin en büyük yazılım şirketleri arasında yerini almış durumda.

“Yüksek Teknolojide Çeyrek Asır”

Dolu dolu 25 yıl. Sadece bireysel başarılar değil bu 25 yılı dolduran. Kocaman bir aile, büyük bir ekip, muhteşem bir başarı öyküsü… Bize inanan, bu zorlu ve bir o kadar keyifli teknoloji yolunda bizimle birlikte ilerleyen 30 ülkeden 2000’den fazla çözüm ortağımız, yüzbinlerce son kullanıcımız ve çalışanlarımızın, kısacası tüm AKINSOFT Ailesi’nin başarısı bu.

AKINSOFT bir vizyon şirketi. 25 yıl önce belirlediğimiz vizyonlarımızı bugüne dek tek tek yerine getirdik ve 2017 yılında en önemli vizyonlarımızdan biri olan insansı robot fabrikası AKINROBOTICS’in açılışını gerçekleştirdik. Bu açılışla Türkiye hatta dünya çapında bir ilke AKINSOFT olarak imzamızı attık. Çünkü dünyada robot teknolojisi alanında seri üretim gerçekleştirmek amacıyla kurulmuş başka bir kuruluş daha yok. Biz dünyada bir ilki başardık ve bugün de robotik teknolojiler alanında çalışmalarımıza büyük bir hızla devam ediyoruz. Şahsım adına bu cümleyi söyleyebilmek için 25 yılımı verdim.

Biz 2023 yılında ülke olarak nice asırlara diyerek, Cumhuriyet’imizin 100. AKINSOFT’un ise 28. yılında hep birlikte gözümüzü arşa dikeceğiz. Uzay teknolojileri alanında çalışmalarımızı başlatacak, AKINSOFT Uzay Teknolojileri Ar-Ge Üssü ve AKINSOFT Yüksek Teknoloji Üniversitesi’ni kuracağız.

Teknolojik yarınlarda başarılarımızı hep birlikte kutlamak ve nice 25. yıllarda görüşmek dileğiyle…

Dr. Özgür AKIN

https://inovax.net/  03.06.2020

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here