Enerji Depolama Teknolojileri Raporu yayınlandı

0

Türkiye Bilimler Akademisi Enerji Çalışma Grubu tarafından düzenlenen Enerji Depolama Teknolojileri çalıştay ve panelinin sonuç raporu yayınlandı. TEHAD kurucusu ve Electric Hybrid Cars Dergisi Yayın Yönetmeni Berkan Bayram‘ın da konuşmacı ve panelist olarak katıldığı çalıştay kapsamında: Küresel ölçekte ve ülkemizdeki enerji tüketim istatistikleri karşılaştırmalı olarak sunulduktan sonra gelecek projeksiyonları özetlendi.

Raporun ikinci bölümünde enerji depolama teknikleri sınıflandırılarak kapasite ve kullanım alanlarına göre öne çıkan yöntemler detaylı bir şekilde açıklandı. Yer altı gaz depolama, ısıl enerji depolama, buzda enerji depolama hidrojen enerji depolama ve batarya teknolojisine ait temel bilgiler ile güncel gelişmeler ve araştırma sonuçları özetlendi.

Raporun son bölümünde, ülkemizdeki yenilenebilir enerji yatırımları ve büyük ölçekli doğal gaz depolama yatırımları ile enerjide önce çıkan yeni trendlere yer verildi. Enerji depolama yatırımlarının artırılması, ürün geliştirme, araştırma, inovasyon ve teknoloji geliştirme çalışmaları konularında politikalar ve stratejiler hakkında görüş ve öneriler sunuldu.

< Rapor için tıklayınız >

http://tehad.org/  14.08.2020

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here