6G Teknolojisi Yolda

0

Samsung 6G teknolojisi için tarih verdi…

Dünya genelinde tüm kullanıcılara açılmamış olan 5G teknolojisi hala geliştiriliyorken, Samsung 6G üzerinde uğraştıklarını açıkladı. Bazı bölgelerde kullanıcılara açılan 5G henüz ülkemizde kullanılamıyor ancak son dönemde piyasaya sürülen telefonların bir çoğu 5G uyumlu olarak çıktı ve telekomünikasyon şirketleri gerekli adımları attı, önümüzdeki yıllarda 5G teknolojisi ülkemizde de aktif olarak kullanılabilecek.

Samsung Electronics tarafından yapılan açıklamaya göre, 6G teknolojisi en geç 2028 yılında hazır olacak. Teknolojinin 2028 yılında ticarileştirilip, 2030 yılında kullanıcılara sunulması bekleniyor.

Şirketin İletişim Araştırmaları sorumlusu Sunghyun Choi, erkenden bu teknolojiyle ilgilenmelerinin sebeplerini açıklarken bu tip projelerin geliştirilme, test edilme ve kullanıma sunulma süreçlerinin 10 yılı bulduğunu ve bu yüzden henüz 5G tamamen kullanıma sunulmadan 6G üzerinde çalışmaya  başladıklarını söylüyor.

Güney Koreli dev firma, iddialara göre 2019’dan beri zaten bu teknolojiye yatırım yapmaktaydı. Peki 6G’de bizi neler bekliyor?

5G’den en az 100 kat hızlı olması beklenen 6G teknolojisi 1.000 Gbps’lik pik veri indirme hızına sahip olacak ve  kullanıcılarına 1 Gbps‘lik standart indirme hızı sunacak. Ayrıca bunların yanında  6G sadece 10 milisaniyelik bir gecikmeyle kullanılabilecek.

Bunların yanında güvenlik sorununa da çözüm bulan 6G’nin, 5G’den 10 kat daha güvenli olacağı düşünülüyor.

Samsung’un açıklaması.

6G hakkında 46 sayfalık detaylı Samsung sunumu.

https://ioturkiye.com/  Atabek Batuhan Bilgiç  15.07.2020

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here