Kanada ambargo uygulayacağını açıklamıştı, SİHA’ların yerli gözü CATS seri üretime geçiyor

0

T.C. Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail DEMİR, ASELSAN tarafından geliştirilen CATS FLIR sisteminin seri üretime geçtiğini açıkladı.

Konuyla ilgili olarak Prof. Dr. İsmail DEMİR tarafından yapılan açıklamada, “Savunma Sanayiimiz engelleme ve ambargo kararlarına aldırmadan yoluna devam ediyor. SİHA’larımıza takılıp kullanıma alınacak CATS kameralarımız seri üretime geçiyor, emeği geçenlere teşekkürler. ASELSAN’da bir üst modeli geliştirme çabalarımızı da hızlanarak devam ettiriyoruz.” ifadelerine yer verildi.

Hatırlanacağı üzere Kanada hükümeti; Azerbaycan Silahlı Kuvvetleri envanterinde bulunan Türk yapımı Silahlı İnsansız Hava Araçlarının (SİHA), Dağlık Karabağ bölgesindeki çatışmalardaki rolü sebebi ile geçtiğimiz gün Türkiye’ye silah ambargosu kararı almıştı. Türkiye tarafından Kanada’dan tedarik edilen en önemli savunma ürünlerinden biri ise Kanada merkezli L3Harris WESCAM tarafından geliştirilen ve Türk yapımı Silahlı İnsansız Hava Araçları (SİHA) tarafından kullanılan MX-15 tipi FLIR yani görüntüleme sistemiydi.

Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail DEMİR tarafından bahsi geçirilen “bir üst model FLIR” sisteminin ise “ASELFLIR-400 Elektro-Optik Keşif ve Gözetleme Sistemi” olduğu tahmin ediliyor.

ASELSAN tarafından geliştirilen ASELFLIR-300T/D; T-129 ATAK Taarruz ve Taktik Keşif Helikopteri, MİLGEM Korvetleri, ANKA ve HERON İHA’lar tarafından aktif olarak kullanılmaktadır. ASELSAN’ın yeni geliştirdiği ASELFLIR-400 ise ASELFLIR ailesinin en gelişmiş modeli konumunda bulunmaktadır. ASELFLIR-300T/D’ye göre daha yüksek çözünürlüğe ve daha küçük yapıya sahip olan ASELFLIR-400, 20 kilometre menzile sahiptir.

https://www.savunmasanayist.com/  06.10.2020

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here