Bu Elektrikli Taksi, Trafiği 5 Yılda Yarı Yarıya Azaltacak

0

Birleşik Krallık merkezli mikro elektrikli araç üreticisi Electric Assisted Vehicles (EAV), büyük şehirlerdeki trafik sıkışıklığını hafifletmek, çevresel ve altyapı eksikliğini azaltmak ve verimliliği artırmak için ultra hafif ve sıfır emisyonlu mini bir taksi üretti. Electric Assisted Vehicles (EAV), bu taksiler sayesinde önümüzdeki beş yıl içinde şehir trafiğini yarı yarıya azaltabileceğine inanıyor.

İngiltere’de 375.000’den fazla taksi ve özel kiralık araç hizmetinin verildiği, %65’inin tek kişilik kısa mesafelerden yolculuklardan oluştuğu günümüzde EAV, bu problemlere bir çözüm bulmuş gibi gözüküyor. Yakın zamanda eCargo aracını piyasaya süren ve başarıya ulaşan EAV şimdi de bu aracın geliştirilmiş halini taksi şeklinde sunmaya karar verdi. Kargo tasarımındaki bölmeleri geliştiren şirketin aracı, yeni tasarımı sayesinde; ön bölmede şoför, arka bölmede de iki kişiye kadar yolcu taşıyabilecek.

EAV’nin kurucusu ve CEO’su Adam Barmby yaptığı açıklamada; mevcut elektrikli araçların büyük, ağır ve sadece kendi ağırlıklarını dahi hareket ettirebilmek için çok fazla boşa elektrik harcadıklarını ve kendilerinin çok daha düşük bir maliyetle daha verimli, daha temiz, daha sağlıklı ve aynı derecede rahat olabilecek bir çözüm bulduklarını dile getirdi.

Herhangi bir hibrit veya elektrikli araca göre %90 daha hafif olan EAV taksilerinin yılda yaklaşık 10-14 ton karbondioksit emisyonunu önleyebileceğini iddia ediliyor. Pilin boyutuna bağlı olarak 18-60 mil arasında bir menzile sahip olan bu taksi, ayrıca saatte 25 km hızla gidebilecek. Ayrıca internet sitesindeki açıklamaya göre, hem araba hem de bisiklet şeritlerinde seyahat edebilecek.

Son olarak EAV, küçük, hafif ve yükseltilmiş bir bisikleti andıran taksisine geçici olarak “EAVGo!” adını verdi ve ilk prototipin bu ay içinde üretileceği ve son birimin teslimatlarının da önümüzdeki yılın ilkbaharında başlayacağını söyledi.

PAZARLAMASYON  09.11.2020

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here