Hyundai yeni nesil elektrikli otomobil platformunu tanıttı

0

Hyundai Motor Grubu, yeni nesil elektrikli araçlarının temeli olacak Elektrikli Küresel Modüler Platformunu (E-GMP) tanıttı. Şirket, bu platformu 2021’in başlarında Ioniq 5 ile birlikte kullanıma başlayacak. Hyundai Motor Company Başkanı Wonhee Lee, “Gelecek yıl piyasaya sürülecek olan yeni elektrikli araçta şimdi gördüğünüz ‘E-GMP’ye dayalı olarak tasarım, performans ve ileri teknolojinin tüm alanlarında yeni değerler göstereceğiz” dedi.

Bugün gerçekleşen online soru – cevap sunumunda Hyundai üst yönetimi basın mensuplarının karşısına geçti ve sorulara cevap verdi. E-GMP, elektrikli otomobil üretimine başladıktan 10 yıl sonra piyasaya sürülen ilk özel platform. Sadece 130mm kalınlığa sahip platformda, C-D-E-SUV segmentler ve Ioniq 5 ile başlayan yeni elektrikli modellerin üretimi olacak. Kaykay yöntemi olarak da nitelendirilen E-GMP’nin en büyük özelliği, araç ölçüsünün serbestçe genişletilerek araç gövdesinin uzatılabilmesi. Bu şekilde tek platform ile küçükten büyüğe modellerin imalatı ve üretimi mümkün olacak. Bu yöntem, elektrifikasyon performansının ve seri üretimin uygulanmasını optimize etmek için avantajlı bir sisteme sahip. Yeni özel elektrikli araç platformu, 350 kW‘a kadar en yüksek güçte şarj etmeye izin veren 800 voltluk pil sistemine sahip olacak. Ayrıca içten yanmalı motor platformundan farklı olarak düz hale getirilerek batarya paketleri ve elektrik motor inverterleri gibi elektrikli araç sürüş parçaları tek bir modülde tamamlanabilmekte. Özellikle elektrikli bir araçta en fazla hacim ve ağırlığı kaplayan batarya, araç gövdesinin tabanına düz bir şekilde yerleştirilebilir, böylece araç ağırlık dengelemesinin optimizasyonu ile sürüş performansını iyileştirmek mümkün.



HYUNDAI IONIQ 5 GÖRÜNTÜLENDİ


Hyundai Ioniq 5 geçtiğimiz ay Güney Kore’de solar panelli tavan yapısına sahip olarak görüldü. Roadtest.co.kr‘den gelen casus fotoğraflar, Genesis eG80 gibi Hyundai Ioniq 5’inde solar panelli tavanı ile test edildiğini gösterdi. Hyundai, Ioniq 5’te uzatılmış menzil ve yerleşik aksesuarlar için bir seçenek olarak solar panel sunabilir. Hyundai, yeni nesil elektrikli araçları için Ioniq alt markasını Ağustos ayında duyurmuştu. Ioniq, 2016 yılında Hyundai’nin ilk seri üretim eko-otomobili adından bir eko-otomobil alt markasına dönüştü. Ioniq markası altında 3 farklı motor tipi ile elektromobiliteye giriş yapan Hyundai için gelecek Ioniq modeli, gerçekten benzersiz bir görünüme sahip olabilir. Hyundai E-GMP platformu yeni nesil Ioniq 5’in doğduğu platform olarak Hyundai’nin yeni nesil elektrikli otomobil platformu olacak. Hyundai, E-GMP’nin sadece 20 dakika içinde %80’e varan ultra hızlı şarj avantajı sağlayacağını ve bunun içten yanmalı motorlu bir araçta yakıt doldurma deneyimine yakın olduğunu belirtti.

http://tehad.org/  01.12.2020

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here