Kore Drama Başlangıcından 3 Değerli Ders

0
Bir Kore dramasında makine öğrenimi, yatırımlar ve yeni başlayanlar hakkında bilgi edineceğimizi kim bilebilirdi?

Şu anda Netflix’te Bae Suzy, Nam Joo-hyuk, Kim Seon-ho ve Kang Han-na’nın rol aldığı devam eden Kore dizisi Start-Up’ı izliyorum .

Bunu ilk duyduğumda çok heyecanlandım çünkü sonunda ana tema olarak teknoloji konusunu gündeme getiren bir K-dram var. (Belki daha önce vardı ama bilmiyordum.) Ayrıca Suzy’yi Dream High (2010) ile ilk çıkışından bu yana izlemiştim ve ardından Big (2012), Uncontrollably Fond ( 2012) gibi diğer dramalarının çoğunu izlemiştim. 2016) ve While You Were Sleeping (2017).

Peki ya Başlangıç ?

Drama beklediğim kadar iyi. İlk iki bölüm, geri dönüşleri gerçekten umursamadığım için oldukça yavaştı – sadece Suzy ve Nam Joo-hyuk’u hemen görmek istedim – ama 3. bölümden beri, giderek daha ilginç hale geliyor. Yeni kurulan şirketlerin dünyasıyla her zaman ilgilenmişimdir, ancak henüz çalışma ya da bulamadım ve 3. bölüm bu dünyayı göstermeye başladı.

Soldan sağa: Nam Joo-hyuk, Bae Suzy, Kang Han-na, Kim Seon-ho. Kaynak: Kpopmap

In Başlat-Up, Suzy Seo Dal-mi, onu büyükannem ile yaşayan ve birden fazla iş (tipik K-dram kahramanları) çalışarak uçları karşılamak yapmaya çalışıyorum Bırakma bir kolej oynar.

Nam Joo-hyuk, şu anda kendi start-up’ını inşa eden eski bir matematik Olimpiyatı galibi olan Nam Do-san’ı iki arkadaşıyla birlikte Samsan Tech’i canlandırıyor.

Kim Seon-ho, Dal-mi’nin büyükannesiyle lisedeyken tanışan başarılı bir yatırımcı olan Han Ji-pyeong’u canlandırıyor.

Kang Han-na, Dal-mi’nin seçtiği sırada annesi ve annesinin zengin yeni kocasıyla yaşamayı seçtiği için, Dal-mi’nin boşandıktan sonra Dal-mi’den ayrılan ablası Won In-jae’yi canlandırıyor. mücadele eden babasıyla yaşamak.

Dal-mi’nin bir programcı olmadığı için oldukça hayal kırıklığına uğramış olsam da (aslında dizi In-jae için çalışan bir kadın programcıyı gösteriyor), en azından liderlik konumunda üç kadın görüyoruz: Dal-mi, In -jae ve SH Venture Capital Bayan Yoon’un başkanı.

Burada tüm hikayeyi özetlemeyeceğim, bu yüzden sadece 3–6. Bölümlerden öğrenilen dersleri tartışalım.

1. Bir start-up kurmak için harika beyinler ve harika teknoloji yeterli değildir.

Do-san ve arkadaşları Kim Yong-san ve Lee Chul-san (dolayısıyla üç san anlamına gelen şirket adı Samsan Tech ), şirketleri için bir görüntü tanıma algoritması üzerinde çalışıyorlar. Silikon Vadisi merkezli CODA adlı kurgusal bir makine öğrenimi yarışmasına katılıyorlar. Kazanacaklarını pek beklemiyor olsalar da, aslında kazandılar.

Yong-san, Do-san ve Chul-san, görüntü tanıma algoritmalarını test ediyor (bölüm 1). Kaynak: Netflix

Sonra ne olur?

Do-san ve arkadaşları bir gecede ünlü olur. Yatırımcılar, şirketleri hakkında bilgi edinmek ve potansiyel olarak yatırım yapmak için garaj benzeri ofislerinin etrafında dolanıyorlar. Ancak tek tek ayrılırlar.

Neden?

Ders: Net bir iş planına ihtiyacınız var.

Do-san ve arkadaşlarının bir iş planı yok. Yalnızca görüntü tanıma algoritmalarının doğruluğunu iyileştirmeyi önemsiyorlar, ancak bundan nasıl para kazanacaklarını gerçekten tartışmadılar. (Doğru hatırlıyorsam, bir keresinde bir arabanın kilidini açmak için yüz tanıma öneriyor ama asla takip etmiyor.)

Bu arada, yatırımcılar iş adamlarıdır. Parametreleri değiştirmenin veya bir sinir ağına fazladan bir katman eklemenin neden doğruluğunu artırdığını anlamıyorlar. Sadece işe yaramasını, gerçek dünya için geçerli olmasını ve kazanmasını önemsiyorlar.

PARA! PARA! PARA!

“Paraya ihtiyacımız var! PARA! PARA!” (bölüm 3). Kaynak: Netflix

Bir start-up başarılı olmak için en ileri teknolojiye ihtiyaç duymaz. Başarılı bir girişimin nasıl kurulacağına dair binlerce tartışma olsa da, en azından iki şeyi gözlemliyorum:

  • Ne yaptığına dair net bir hedef.
  • Nasıl kar elde edecek.

2. Herkes CEO olmak için biçilmiş kaftan değildir. (Ah!)

Samsan Tech iki veya üç yıldır başarısız bir şekilde yatırımcı aradığından, Ji-pyeong Do-san’a bir tavsiye verdi:

Bir CEO görevlendirin.

Do-san, Yong-san ve Chul-san, Ji-pyeong ile konuşurken (4. bölüm). Kaynak: Netflix

Samsan Tech’in CEO’su olarak Do-san bu pozisyona uygun değil. İnsanlara karşı garip. Şirketin

in nasıl ilerleyeceğine dair vizyonu yok. Sıradan insanların anlayacağı terimlerle iletişim kurmaktan ziyade algoritmasının ayrıntılarına çok odaklandığı için harika satış konuşması becerilerine sahip değil.

Ders: İnsanları becerilerinin en değerli olduğu konumlara yerleştirin.

Elbette, bir CEO’nun doğmadığını, yaratıldığını iddia edebilirsiniz. Yeterli zaman ve sabır verildiğinde, herkesi CEO olacak şekilde eğitebiliriz. Ancak, Start-Up’ta Do-san’ın kendini CEO olmak için eğitecek zamanı yok. Bir an önce yatırımcı bulması gerekiyor, yoksa şirketi ölecek. Böylelikle CEO olacak başka birini bulmak kendini eğitmekten daha kolay ve hızlıdır.

Do-san, kodlama ve teknoloji konusunda tutkulu. CTO ( baş teknoloji sorumlusu ) pozisyonuna daha uygundur .

Dal-mi ve In-jae, Sandbox’ın CEO testini geçti (bölüm 4). Kaynak: Netflix

Bu arada, yerine geçeceği Dal-mi iletişim, sunum ve trendlere ayak uydurmada iyidir.

  • Sandbox’ta (Dal-mi, Do-san ve In-jae’nin katıldığı bir başlangıç ​​inkübatörü), birkaç anahtar kelime vererek birinin CEO olmaya uygun olup olmadığını belirleyen bir test var. Katılımcılar olabildiğince çok ilgili kelime girmelidir. Dal-mi testi geçerek Güney Kore’deki en son duruma ayak uydurduğunu gösterir. Öte yandan Do-san ve arkadaşları pas geçmez.
  • Dal-mi kodlamayı bilmese de, çalışmalarının büyük resmini anlıyor ve teknolojiyi gerçek dünyaya nasıl uygulayacağına dair net bir fikri var.
  • 5. bölümde Dal-mi, şirketlerinin çalışmalarını çok iyi anladıkları bir dilde yatırımcılara sunar.

Dal-mi, Samsan Tech’in iş planını yatırımcılara sunar (bölüm 5). Kaynak: Netflix

4. bölümün sonunda Do-san, Dal-mi Ekibi veya In-jae Ekibi arasında seçim yapmak zorundadır. Dal-mi deneyimsizdir ve kimlik bilgilerinden yoksundur – üniversite diploması bile yoktur. Öte yandan In-jae, üvey babasının şirketinin CEO’su olma deneyimine sahiptir. Programcılara ihtiyaçları olduğu için Do-san’ı işe almak istiyorlar.

Dal-mi ve In-Jae’nin yaklaşım arasındaki temel fark, Dal-mi için Do-san sorar olmasıdır onu işe In-Jae etmek isterken, Do-san işe .

Do-san, arkadaşlarına Dal-mi’yi seçerlerse eşit takım arkadaşı olacaklarını, ancak In-jae’yi seçerlerse astları olarak onun için çalışacaklarını söyler.

Do-san, Dal-mi’yi seçer (4. bölüm). Kaynak: Netflix

Bu yüzden Samsan Tech’in yeni CEO’su olarak Dal-mi’yi seçerler.

Dramada açıkça bahsetmeyen başka bir şey fark ettim.

Ders: Takım kimyası çok önemlidir.

Önceki bir sahnede Dal-mi, Do-san ve arkadaşları ve Ji-pyeong’un birlikte oyun oynadıklarını gördük. Gülüyorlar ve birlikte eğleniyorlar.

Go-Stop oynayan takım (bölüm 4). Kaynak: Netflix

Elbette, takım kimyası her zaman harika referanslardan daha ağır basmaz (örneğin, süper yetersiz biriyle harika bir kimyaya sahipseniz ve onu sadece kimya uğruna seçerseniz, mahkumsunuzdur).

Bununla birlikte, dramanın oynanış şekline bakılırsa, Do-san ve arkadaşları In-jae Ekibine katılırsa, çok fazla sürtüşme olacağını tahmin edebiliyorum. Do-san ve arkadaşları tuhaf ve bazen utanç verici. Öte yandan, In-jae ve ekibi süper profesyonel, bu yüzden onlara çok kızacağını umuyorum. Ve sonra Do-san’ın arkadaşları da uysal değiller, bu yüzden misilleme yapmanın veya arkasından konuşmanın yollarını bulacaklar. (Bölüm 6’nın bize gösterdiği gibi, Dal-mi Takımı ile ilgili bir tartışmaya bile giriyorlar.)

Dal-mi, davranışları nedeniyle Sa-ha ile yüzleşir (bölüm 6). Kaynak: Netflix

Ayrıca, son dakikada tasarımcı olarak katılan yeni Samsan Tech’in beşinci üyesi Jung Sa-ha’nın neden olduğu bir başka sürtüşme de takımda görüyoruz. Takıma aşağı bakıyor, Dal-mi’nin söylediği her şeyle çelişiyor ve çağrılarını görmezden geliyor. Son olarak Dal-mi ona iki seçenek sunar: takımın anlaşmasına uyun yoksa dışarıda kalırsınız.

Dal-mi’nin Sa-ha’nın hoş olmayan davranışına verdiği cevaba katılıyorum. Ekip hala çok küçük olduğu için, her üyenin katkısı çok ağırdır. Sa-ha’yı kaybetmek artık bir tasarımcılarının olmadığı anlamına gelir, ancak onu takımda tutmak performanslarını da düşürebilir. Şirketlerini büyütmek için birleşmeleri gerekiyor.

Samsan Tech’in kurucuları: Yong-san, Dal-mi, Do-san, Chul-san, Sa-ha (bölüm 6). Kaynak: Netflix

Bu diziden çok keyif aldığım için, ondan öğrendiğim içgörüler hakkında daha fazla makale yazabilirim.

https://ichi.pro/

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here