Baykar, Dikey İniş Kalkışlı Taktik İHA’yı İlk Defa Sergiliyor

0

Baykar’ın standında, firmanın tüm ürün ailesi sergileniyor; bunların arasında yer alan ve prototip çalışmaları devam eden Dikey İniş Kalkışlı Taktik İHA (DİHA) ise ilk defa bir fuarda boy gösteriyor. 4 adet elektrik motorlu pervanesiyle dikey kalkış yapan DİHA, yatay uçuş esnasında, 6 beygir gücündeki içten yanmalı motorunu kullanıyor. İniş için 3 farklı seçenek sunan DİHA, kullanıcı tercihine göre; dikey iniş, paraşütlü iniş veya gövde üzerine iniş yapabiliyor. 1,5 metre uzunluğu, 5 metre kanat açıklığı ile taktik İHA sınıfına giren DİHA, 12 saat havada kalabiliyor. 5 kilogram faydalı yük taşıyabilen DİHA’nın azami kalkış ağırlığı 30 kilogram; irtifa tavanı ise 15.000 fit. DİHA, saatte 80 deniz mili azami hız yapabiliyor.

Dikey İniş Kalkışlı Taktik İHA (DİHA)

DİHA’nın haricinde, firmanın standında; Bayraktar Mini İHA, Bayraktar TB2 SİHA, AKINCI Taarruzi İHA (TİHA) ve Cezeri Uçan Araba yer alıyor. Bunlardan AKINCI TİHA, tam silah yükü ile sergileniyor. Kanat altlarında, toplam 4 adet genel maksat bombası ve 4 adet MAM-C akıllı mühimmat bulunan AKINCI’nın, gövde altında da bir adet SOM-J seyir füzesi yer alıyor.

Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar, firmanın fuar gündemini şöyle özetledi: “Türkiye’nin Milli Teknoloji Hamlesi hedefleri doğrultusunda geliştirdiğimiz yüksek teknolojili insansız sistemlerle yurt içinde ve yurt dışında öne çıkan bir firma olarak, SAHA EXPO 2020 Sanal Fuarı’na, yerli ve yabancı şirketlerle iş birliklerimizi geliştirmek amacıyla katılım sağlıyoruz. Yerli ve milli teknolojiler geliştirmeye odaklı bir şirket olarak, her zaman yerli sanayicilerimizin yanında olduk ve biz büyürken onları da bizimle birlikte yukarı çekmeyi hedefledik. Geliştirdiğimiz ve ürettiğimiz sistemlerin en sıradan bileşenlerinden kritik öneme sahip bileşenlerine kadar tamamını yerli sanayicilerimizle üretmek ve bu sayede hem teknolojik bağımsızlığımızı sağlamlaştırmak hem de bu alanda bir ekosistem oluşturma çabası içerisindeyiz. Geliştirdiğimiz sistemlerle tüm dünyada kendimizden söz ettirirken, yakaladığımız başarıların, alt yüklenicimiz olan sanayicilerin de başarısı olması için çabalıyoruz. Yurt dışından ithal edilmesi gerekebilecek tüm bileşenlerin yerli sanayicilerimiz tarafından üretilebilmesi için onlara bu kabiliyetleri entegre etmeyi hedefliyoruz. SAHA EXPO 2020 Sanal Fuarı da yerli ve yabancı firmalarla iş birliklerini görüşmek ve değerlendirmek için bizlere önemli fırsatlar sunuyor.”

Bayraktar, sanal bir fuara ilk kez katıldıklarını belirterek şunları ilave etti: “Pandeminin tüm dünyayı etkisi altına almasıyla beraber gerek sosyal hayatta gerekse iş hayatında radikal değişikliklerin ortaya çıktığını gördük. Dijitalleşmenin önemini tüm dünyaya net bir şekilde gösteren pandemi süreci, fuar sektörünün de alternatiflerini ortaya koydu. Önümüzdeki süreçte tüm dünyada daha sık sanal fuar etkinliklerinin gerçekleştirileceğini düşünüyoruz. Bu nedenle ilerleyen süreçlerde sanal fuarlara katılım sağlayabileceğimizi değerlendiriyoruz.”

AKINCI TİHA, tam silah yükü ile sergileniyor.

Bayraktar, SAHA EXPO Sanal Fuar’ını ise şu şekilde yorumladı: “Dünyaca zor bir süreçten geçtiğimiz bu zamanlarda gerek insanlık yararına teknolojiler geliştirmek gerekse yüksek teknolojilerle ülkemizi her zaman tam bağımsız ve güçlü kılmak maksadıyla ara vermeksizin çalışıyoruz. SAHA EXPO 2020 Sanal Fuarı, pandemi döneminde iş hayatının aksamamasını aksine daha da etkin bir hal almasını sağladı. Bu nedenle Baykar olarak SAHA EXPO 2020 Sanal Fuarı’nda emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.”

https://www.savunmahaber.com/  20.01.2021

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here