‘’Türkiye’de Yazılım Ekosisteminin Geleceği’’ raporu yayınlandı.

0

Yazılım sektörünün artan önemini vurgulamak, sektöre dair farkındalık yaratmak ve Türkiye’de yazılım sektörünün gelişmesine destek olmak için TÜSİAD-Deloitte iş birliği ile “Türkiye’de Yazılım Sektörünün Geleceği” Raporu çalışması gerçekleştirilmiştir.

Dijital Dönüşüm ve dördüncü sanayi devrimi, her geçen gün artan hızı ile tüketici alışkanlıkları, ürün ve hizmetler başta olmak üzere tüm değer zincirlerini değiştirmenin yanı sıra rekabetin kurallarını yeniden yazarken; eğitimden, istihdama sosyoekonomik anlamda birçok stratejik fırsat ve tehdidi beraberinde getiriyor. COVID-19 salgınının bu değişime katalizör etkisi yapması dijital dönüşümü her anlamda ana akım ve stratejik bir konu haline getirmiş durumda.

Yaşanan bu büyük dönüşümün özünde inovasyon, yeni iş modelleri ve teknoloji olmakla birlikte, tüm bu etkileşimin merkezinde yazılım tabanlı rekabetçi üstünlük yatıyor. Bugün dünyanın en büyük on şirketinin yedisi teknoloji firmalarından oluşuyor. Bu devler incelendiğinde beşi neredeyse tamamen yazılım odaklı iken, üç firmanın ise yakaladığı rekabetçi üstünlükte yazılımın kritik öneme sahip olduğu görülüyor.

Hem büyüklüğü, hem de tüm sektörlere sağladığı yüksek katma değer, ihracat potansiyeli ve istihdam olanakları düşünüldüğünde yazılım sektörünün stratejik önemi ortaya çıkıyor. Dijital dönüşümün lokomotifi konumundaki yazılım ekosisteminin şekillendirdiği dijital ürün ve hizmetler pazarı, küresel düzeyde yaklaşık 2 trilyon dolar büyüklüğe yaklaştı. Yaratılan piyasa değerinin ise bu rakamın 8-10 katı büyüklükte olduğu tahmin ediliyor.


Raporun tamamına ulaşmak için: https://lnkd.in/dXjFzq8

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here