Isısan Kitapları Dijital Ortama Taşındı

0

Isısan Kitapları’nın son baskıları (12 kitap) internet ortamına taşındı. Bununla, bilginin kaybolmadan saklanabilmesi, daha geniş kitlelere kolaylıkla ulaşabilmesi amaçlandı. Bu sayede, bilgiye ihtiyaç olduğunda (örneğin şantiyede) cep telefonu ile kitaplara erişilebilir olmasıyla da ayrı bir kolaylık sağlanacak ve referans kaynaklar el kitabı gibi de kullanılabilecek.


Kitaplara www.gunesisi.com web sitesi’nden ulaşabilir, kullanım kılavuzundan yararlanabilirsiniz.12 kitabın PDF dosyalarına 25 Aralık tarihinden itibaren ulaşılabiliyor. Ocak ayının ilk haftası dahil, iki haftalık kısa sürede 3456 ziyaretçi sayısına ulaşan sayfadan kitapların PDF indirilme sayısı toplam 4807 oldu.

Bilginin paylaşılması açısından çok değerli olan, iklimlendirme sektörünün referans kitaplarının internete taşınması hakkında Rüknettin Küçükçalı görüşlerini Tesisat dergimizle paylaştı; “Mekanik tesisat konusundaki deneyimlerimizi; seminerler (onbinlerce) ve sempozyum bildirileri, teknik dergilerde yayımlanan makaleler (250 adetten fazla makale) ve kitapları (32 kitap) web sitemizde sektörümüzle paylaştık. Seminer ve sempozyum konuları ile ilgili çalışmalardan ayrıca; dergiler için makaleler, makalelerden de kitapların güncel bölümlerini oluşturduk.


Takım olarak bize güvenen insanlara layık olmaya çalıştık. Bunun için gerekli olan “Saygılı, ilgili ve bilgili olmak” bizim ortak özelliğimizdi. Edindiğimiz bilgileri yayınlamaya özen gösterdik, bilgi de paylaştıkça çoğaldı.


Kitapların hazırlanması tam bir Takım Çalışması olarak yapıldı. Kitapları belirli aralıklarla güncelledik. Toplamda 500.000 adetten fazla kitap basıldı. Bu kitapları tesisat proje bürolarına, tesisat müteahhitlerine, tesisat mühendislerine, mimari bürolara, uygulama ekiplerine, işletmecilere, özellikle üniversitelerin Mühendislik Fakülteleri ve Teknik Yüksekokullar kütüphanelerine ve öğretim üyelerine ulaştırdık.
“Bir iş yapılmaya değerse; en iyi şekilde yapılmalıdır.”, “Doğruyu ilk seferde yap.” ilkelerimiz ışığında heyecan ve özveri ile çalıştık.

Isısan Kitapları proje ve uygulamada kullanılabilecek teorik ve özellikle pratik bilgileri içermektedir. Örneğin Yüksek Yapılar Kitabı’ndaki klimada sistem seçim kriterlerini, 7 başlık altında topladık;


• Performans
• İşletme maliyeti
• İlk yatırım maliyeti
• Servis, bakım, onarım, işletme
• Mimari
• Planlama ve montaj
• Emniyet ve riskler


Her kitabın önsözünde; o kitabın hikâyesini yazdım. Amacım öncelikle bilgiyi yaygın olarak paylaşmak oldu”.

 http://www.tesisat.com.tr/

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here