HİSAR-O+ en uzun menzil ve yüksek irtifadan vurdu

0

Türkiye’nin milli imkanlarla geliştirilen Orta İrtifa Hava Savunma Füze Sistemi (OİHSFS) HİSAR-O+, atışlı test esnasında en uzun menzil ve yüksek irtifadaki hedefini başarıyla imha etti.

Konuyla ilgili olarak T.C. Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail DEMİR tarafından yapılan açıklamada, “HİSAR-A+ tesliminden sonra HİSAR-O+ Orta İrtifa Hava Savunma Sistemimiz en son atışında bugüne kadar ülkemizde yapılan en uzak menzil ve en yüksek irtifadaki testini, hava hedefini doğrudan vurup imha ederek başarı ile geçti. Başta proje ortakları ASELSAN ve ROKETSAN olmak üzere emeği geçen tüm paydaşlara teşekkürlerimizi sunuyoruz.” ifadelerine yer verildi.

HİSAR-O+ Hava Savunma Füze Sistemi’nin, 2022 yılı içerisinde envantere alınması planlanıyor. HİSAR-A+ ve HİSAR-O+ sistemleri ile katmanlı hava savunma ağındaki büyük bir eksiklik tamamlandı.

HİSAR-A+ ve HİSAR-O+

HİSAR-A+

Türkiye’nin Alçak ve Orta İrtifa Hava Savunma ihtiyacının giderilmesi amacıyla, Alçak İrtifa Hava Savunma Füze Sistemi Projesi (HİSAR-A) ve Orta İrtifa Hava Savunma Füze Sistemi Projesi (HİSAR-O) tasarım ve geliştirme dönemi sözleşmesi 20 Haziran 2011’de ilgili kurumlar arasında imzalanmıştır.

Alçak İrtifa Hava Savunma Füze Sistemi (HİSAR-A) ve Orta İrtifa Hava Savunma Füze Sistemi (HİSAR-O); sabit ve döner kanatlı hava araçlarının, seyir füzelerinin, insansız hava araçlarının ve havadan karaya atılan füzelerin imhasını gerçekleştirebilmektedir.

HİSAR-A, hareket halindeki birliklerin ve kritik tesislerin hava savunması amacıyla sabit ve döner kanatlı hava araçlarının, seyir füzelerinin, insansız hava araçlarının ve havadan karaya atılan füzelerin 15+ km – yeni menzil henüz bilinmiyor – menzile kadar etkisiz hale getirilmesi için tasarlandı.

HİSAR-A; Kundağı Motorlu Otonom Alçak İrtifa Hava Savunma Füze Sistemi, Füze Fırlatma Sistemi (FFS), HİSAR-A ve HİSAR-O Sistemlerinin ikisinden de atılabilen Alçak İrtifa Füzesi ve Füze Taşıma ve Yükleme Sisteminden oluşuyor.

HİSAR-O Orta İrtifa Hava Savunma Sistemi

HİSAR-O+

HİSAR-O+, sabit birliklerin ve kritik tesislerin hava savunması kapsamında sabit ve döner kanatlı hava araçlarının, seyir füzelerinin, insansız hava araçlarının ve havadan karaya atılan füzelerin 25+ km – yeni menzil henüz bilinmiyor – menzile kadar etkisiz hale getirilmesini sağlıyor. HİSAR-O, halihazırda belirli unsurlarıyla sahadadır.

HİSAR-O, dağıtık mimarisi sayesinde esnek konuşlanma avantajına sahip olup, Atış Kontrol Merkezi, FFS, Orta İrtifa Füzesi, Orta İrtifa Hava Savunma Radarı, Elektro-Optik Sistem, Erken İhbar Merkezleri Arayüzü Link-16 Sistemi ve Füze Taşıma ve Yükleme Sisteminden oluşuyor.

SavunmaSanayiST.com  09.03.2021

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here