Avusturalyalı bilim insanları, 60 kat daha hızlı şarj olan alüminyum iyon pil geliştirdi

0

Avustralyalı bilim adamları, üç kat daha fazla enerji depolayan yeni bir grafen alüminyum iyon pil geliştirmeyi başardıklarını bildirdi. Lityum iyon teknolojisine rakip olacak.

Avustralya Brisbane merkezli Graphene Manufacturing Group, yeni grafen alüminyum iyon pil hücrelerinin, en iyi lityum iyon hücrelerden 60 kat daha hızlı şarj edildiğini ve en iyi alüminyum bazlı pillerden üç kat daha fazla enerji tasarrufu sağladığını iddia ediyorlar.

Aynı zamanda daha güvenli, kendiliğinden aşırı ısınmaya neden olan amperlerde üst sınır yok, stabil taban malzemeleri sayesinde daha çevre dostu ve atılması daha kolay. Testler ayrıca düğme pil test pillerinin lityum iyon versiyonlardan üç kat daha uzun dayandığını gösteriyor.

Lityum iyon’a göre avantajları var

GMG, bu yılın sonlarında veya gelecek yılın başlarında alüminyum iyon grafen pil paketlerini piyasaya sürmeyi planlıyor ve otomotiv sektöründe ise 2024‘ün başlarında kullanılmaya başlayacak. Ayrıca bu pillerin, Lityum iyon pillere göre büyük avantajları da var.

Lityum iyon pillerden çok daha ucuza mal edilebilecek alüminyum iyon piller, nikel, kobalt veya bakır kullanma ihtiyacını ortadan kaldırdığı gibi, Al-iyon pilin kolayca geri dönüştürülebilir olması lityum iyon pillerden çok daha üstün olabileceğine işaret ediyor.

Makalenin orjinaline aşağıdaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz.

https://cleantechnica.com/2021/05/17/australian-aluminum-ion-battery-promises-60x-increase-in-charging-speed/?utm_campaign=DonanimHaber&utm_medium=referral&utm_source=DonanimHaber

DONANIM HABER  18.05.2021

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here