Otomotiv Sektörünü Yakın Gelecekte Neler Bekliyor?

0

“Otomotiv Endüstrisini Dönüştüren Blockchain Kullanım Örnekleri ve İş Modelleri Raporu” yayınlandı.

Otomotiv endüstrisinde benimsenen blockchain çözümleri, temel kullanım durumları ve uygulamalara genel bir bakış sunmayı amaçlayan çalışma; orijinal ekipman üreticilerinin benimsediği stratejilere, kullandıkları iş modellerine, temel satıcılara ve temel özelliklere odaklanıyor.

Rapora göre; blockchain teknolojisinin 2025 yılına kadar yenilikçi projelerle sigorta, otomotiv, sağlık ve lojistik sektörlerini yeniden şekillendireceği görülüyor. Blockchain teknolojisine odaklanan şirketlerin ve start-up’ların, bu teknolojiyi her geçen gün daha da ileri taşıyabilmek adına bir altyapı inşa edeceği düşünülüyor.

Rapor; otomotiv endüstrisinin 2022 yılına kadar, parça izlenebilirliği, tedarik zinciri görünürlüğü, sözleşme yönetimi, araç içi ödemeler, verilerden para kazanma gibi blockchain projelerine pilotluk yapacağını ön görüyor.

Veriden para kazanma konusu göz önüne alındığında; otomotiv şirketlerinin fütüristik veri yönetimi stratejileri geliştirme konusunda etkili bir yol haritası oluşturmaları ve verileri depolama, işleme ve hizmet sunumu için bir ekosistem oluşturmaları bekleniyor.

Otomotiv firmalarının ayrıca, elde ettikleri verilerden yola çıkarak bağlantılı ve otonom araçlar için de etkili senaryolar oluşturmaları gerekiyor.

Rapor, aynı zamanda; iş modellerini yeniden değerlendirme, yenileme ve bir organizasyonu hizmet odaklı modellere uyumlu hale getirme yeteneğinin de ilerleyen dönemde kritik bir başarı faktörü olacağının altını çiziyor.

Otomotiv endüstrisinin zaman içindeki gelişimi ve bundan sonrasında yaşayacağı ilerlemeler elbette ki yalnızca bu raporla sınırlı değil. Teknoloji her geçen gün geliştikçe otomotiv sektörünün de bu gelişimin bir parçası olacağı ve sektörün bu teknolojiler ışığında gittikçe daha da büyüyeceği bir gerçek.

İTÜ Çekirdek olarak, otomotiv teknolojileri ile ilgili girişimi olan girişimcilere destek oluyoruz. 2015 yılından beri omuz omuza vererek Uludağ Otomotiv İhracatçıları Birliği (OİB) ile düzenlediğimiz İTÜ Çekirdek #Otomotiv Programı başvuruları tüm hızıyla devam ediyor. Sürüş güvenlik sistemleri, sensör donanımları, batarya teknolojileri, motor verimi teknolojileri, kompozit malzemeler ve otomotiv içi kumaş teknolojileri gibi bir otomobili oluşturan tüm parçalara ve aksesuarlara yönelik teknoloji geliştiren girişimcileri, İTÜ Çekirdek’e bekliyouz.

OİB’in bu kategoriye özel nakdi ödülü olan 600.000TL ve Big Bang sahnesine özel 54 milyon TL’lik yatırım ve ödüllerden faydalanma şansını elde etmek için hemen başvur!

Rapora ulaşmak için :

https://www.globenewswire.com/news-release/2021/02/22/2179309/0/en/Global-Automotive-Technology-Report-2020-2025-Blockchain-Solutions-Key-Use-Cases-and-Applications.html

https://blog.itucekirdek.com/  27.05.2021

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here