ALPAGU İHA’nın harp başlıklı test atışı gerçekleştirildi

0

STM tarafından milli mühendislik kabiliyetleriyle geliştirilen Sabit Kanatlı Akıllı Vurucu İHA Sistemi ALPAGU, mühimmatlı test atışını başarıyla gerçekleştirdi.

TEK-ER tarafından gündüz ve gece etkin şekilde kullanılabilen ALPAGU, Aksaray Atış Alanı’nda gerçekleştirilen test atışında hedefini tam isabetle vurdu. Fırlatıldıktan sonra yaklaşık 10 dakika boyunca uçuşunu gerçekleştiren ALPAGU, görüntü takip yazılımı vasıtasıyla hedef takibini başarıyla gerçekleştirdi.

Konuyla ilgili olarak Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail DEMİR tarafından yapılan açıklamada, “Kendisi hafif etkisi ağır ALPAGU’dan tam isabet! STM’nin milli mühendislik kabiliyetiyle geliştirdiği tek er tarafından gece-gündüz etkin operasyon yapabilen Sabit Kanatlı Akıllı Vurucu İHA Sistemi ALPAGU mühimmatlı test atışını başarıyla gerçekleştirdi. Durmak Yok Yola Devam!” ifadelerine yer verildi.

ALPAGU Vurucu İHA

Milli imkanlarla STM tarafından geliştirilen ALPAGU Taşınabilir Sabit Kanatlı Akıllı Mühimmat Sistemi, kara unsurları için taktik seviyede hem keşif ve gözetleme, hem de görüş hattı dışında kalan hedefleri yüksek isabetle vurmak için tasarlanmış, tek er tarafından taşınabilen, otonom veya uzaktan kumanda ile görev yapabilen sabit kanatlı taşınabilir bir akıllı mühimmat sistemidir.

ALPAGU, STM tarafından milli imkanlarla geliştirilen gömülü ve gerçek zamanlı görüntü işleme ve derin öğrenme algoritmaları yardımıyla sabit veya hareketli hedeflere karşı gece-gündüz etkin olarak kullanılabilmektedir.

Sistem; “Sabit Kanatlı Akıllı Mühimmat Sistemi”, “Fırlatıcı Lançer” ve “Yer Kontrol İstasyonu” bileşenlerinden oluşmaktadır.

ALPAGU Taşınabilir Sabit Kanatlı Akıllı Mühimmat Sistemi

Teknik Özellikler

·         Menzil   : < 10 km

·         Görev Süresi       : 10 dakika

·         Görev Irtifası      : 400 ft (AGL)

·         Seyir Hızı             : 50 knot

·         Maksimum Hız  : 65 knot

·         Ağırlık    : 1.9 kg

·         Sıcaklık  : -20 / + 50 °C

·         Güç        : LiPo Batarya

·         Hazırlık Süresi    : Azami 1 dakika

SavunmaSanayiST 17.06.2021

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here