Boğaziçi Üniversitesi 6 Milyar Dolarlık Fon ile Teknoloji Patentleri Konusunda Stratejik Anlaşmaya Gidiyor

0

Intellectual Ventures ile teknolojik çalışmaların bilimsel ve patent süreçlerinde ortak çalışmak üzere mutabakat zaptı imzalandı.

 

Boğaziçi Üniversitesi, 6 milyar dolar ile dünyanın en büyük patent fonu olan Intellectual Ventures’in (IV) bünyesinde yer alan Invention Development Management Company (IDMC) ve Intellectual Property Solutions ile üniversitede projelendirilen teknoloji çalışmalarının patent ve araştırmaları konusunda stratejik işbirliği anlaşması için mutabakat zaptı imzaladı.

İmza töreninde Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Gülay Barbarosoğlu ile Microsoft’un kurucuları arasında yer alan ve 6 milyar dolarlık teknoloji fonu Intellectual Ventures’ın Kurucusu ve Teknolojiden Sorumlu Başkanı olan Edward Jung hazır bulundu.

Anlaşmaya göre, Intellectual Ventures çatısı altında yer alan IDMC ve Intellectual Property Solutions, üniversitedeki teknoloji projelerinin gerçekleştirilmesi ve bu konudaki patent çalışmaları için stratejik işbirliği yapacak.

Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Gülay Barbarosoğlu imza töreni sırasında yaptığı açıklamada, son yıllarda ülkemizde inovasyon, teknoloji ve ürün geliştirme alanında hızlı ve önemli bir dönüşüm yaşanmakta olduğunu belirtti. Barbarosoğlu, Boğaziçi Üniversitesi olarak IV ile işbirliğinin bu alanda ülke için yeni bir pencere açacağını ifade ederken, Intellectual Ventures’ın Kurucusu ve Teknolojiden Sorumlu Başkanı olanEdward Jung da özellikle genç eğitimli nüfusu ve tarihi kültürel birikimiyle Türkiye’nin coğrafi olarak dünyanın yeni inovasyon merkezi olacağına inandığını söyledi.

İşbirliği çerçevesine göre; Boğaziçi Üniversitesi ile araştırmacı/öğretim üyesi değişimi, ortak bilimsel çalışmalar, bilimsel ve teknik bilgi paylaşımı gerçekleştirecek olan taraflar, ayrıca, Üniversite’den ve Silikon Vadisi’nden gelen akademisyenlerin, bilim insanlarının, araştırmacıların, lisans ve yüksek lisans öğrencilerinin muhtelif zamanlarda geliştirilecek münferit ve müşterek projelere katılımlarını koordine edecek. Bilimsel çalışmalar konusunda ortak seminer, konferans ve diğer profesyonel toplantıların gerçekleştirilmesini öngören anlaşmaya göre, öncelikli olarak, yaşam bilimleri, temiz teknolojiler, mali teknolojiler, bilişim iletişim teknolojileri (BİT) ve çevre kimyası konusundaki çalışmalar desteklenecek.

 

Intellectual Ventures Hakkında:

Inovasyona 2.4 milyar USD yatırım yapmış olan Intellectual Ventures (IV) 2000 yılında Edward Jung tarafından kuruldu. Yatırımı karlı bir iş alanına dönüştüren IV, 6 milyar USD tutarındaki sermayesi ve fikri mülkiyetine sahip olduğu 40 bini aşkın patent (IP asset) ile dünyanın en hızlı gelişen fikri mülkiyet portfolyösünü elinde bulunduruyor. IV yatırımcıları arasında Fortune 500 listesindeki şirketlerin yanı sıra, şahıs ve kurumlar da bulunuyor.

 

http://www.boun.edu.tr/  20.10.2015

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here