ING Bank, ‘Hackathon’ ile teknolojik fikir avına çıktı!

0

Yaratıcı yazılım fikirlerinin yarıştığı, ING Bank tarafından düzenlenen ING Hackathon’un bu yıl ikincisi gerçekletirildi. ING Bank CIO’su Köseoğlu, müşterilerinin hayatını nasıl daha kolay hale getirebileceklerinin cevabını aradıklarını söyledi.

 

ING Bank’ın bu yıl ikincisini düzenlediği, bankacılık alanında kullanılabilecek yaratıcı yazılım fikirlerinin yarıştığı bankacılık hackathon’u “ING Hackathon” 45,5 saatlik maratonun ardından sona erdi. 139 yazılım geliştiricisinin projelerini yarıştırdığı “ING Hackathon”u CoING projesiyle Muzaffer Onur Dağhan ve Emre Konca’nın oluşturduğu ekip kazandı. ING Hackathon’un ikincisi olan proje ise Telegram’a ING Bank hesap numarasını arkadaş olarak ekleyenlerin sistem üzerinden günlük bankacılık işlemlerini yapmalarına olanak sağlayan “If Hack” oldu ve projeyi yaratan ekip 5.000TL’lik hediye çekinin sahibi oldu. Beacon teknolojisini tersine uygulayarak telefonların şarjlarını tüketmeden kişiye özel bilgilendirme ve teklif gönderimini sağlayan “Weacon” da üçüncülük ödülünü kazanarak 2.500 TL’lik hediye çeki aldı.

Proje, şubelere kurulacak bir para toplama makinesi üzerinden müşterilerin bozuk paralarını biriktirerek doğrudan tasarruf hesaplarına aktarmalarını mümkün kılıyor. Sistem, aynı zamanda biriktirilen bozuk paralarla seçilen dernek veya vakfa bağışta bulunma imkanı sağlıyor.

“Yeni fikirlerin doğmasına destek olmayı hedefliyoruz” 

Konuyla ilgili konuşan ING Bank CIO’su Görkem Köseoğlu, ING Hackathon’da “Müşterilerimizin hayatımızı daha nasıl kolaylaştırabiliriz?” sorusuna yanıt aradıklarını belirterek, “ING Bank olarak bankacılıkta kullanılabilecek teknolojik fikirlerin doğmasına ve yeni projelerin geliştirilmesine destek olmayı hedefl iyoruz. Geçtiğimiz yıl ilkini gerçekleştirdiğimiz ve çok olumlu tepkiler aldığımız ING Hackathon’un bu yıl ikincisini düzenledik. Katılımcılar birbirinden ilginç ve farklı fikirlerle geldiler ve çok ilginç projeler geliştirdiler. Bu toplantıları gelenekselleştirmek istiyoruz. ING Hackathon katılımcılarının üreteceği projelerin yaratacağı katma değere inanıyoruz” dedi.

Birçok yazılım geliştirici katıldı 

ING Hackathon’da katılımcıların, bankacılık alanında müşterilerin hayatını kolaylaştıracak yaratıcı fikirler geliştirmesinin hedefl endiğini söyleyen Köseoğlu, her ekibin proje üretim aşamasında, ING Bank Bilgi Teknolojileri ekibinden bir mentoru olduğu bilgisini de verdi. Görkem Köseoğlu şöyle devam etti: “Katılımcılardan 52’si mühendisken diğerleri sosyal bilimler alanında eğitim almış kişiler. ING Hackathon’a İstanbul, Ankara, Bursa, Eskişehir, İzmir, İzmit, Karabük, Mersin, Münih ve Sakarya’dan yazılım geliştiricileri katıldı. ING Hackathon süresince, ING Bank Bilgi Teknolojileri çalışanları kendi uzmanlık alanlarında katılımcılara mentorluk verdi.”

ING Hackathon’u bozuk paraları biriktirme makinesi CoING kazandı

ING Bank, bankacılık lisansına sahip teknoloji şirketi konumlandırmasından yola çıkarak müşterilerine daha kolay ve zahmetsiz bir bankacılık deneyimi sunmak için iki yıldır ING Hackathon’u gerçekleştiriyor.

Banka, yeni nesil müşterilerin bankalara değil bankacılığa ihtiyaç duymasının da farkındalığıyla, bankacılık alanında hızla gelişen teknolojiyi yakından takip etmek ve en iyi teknolojiye ulaşmak için çalışırken bir yandan da bankacılıkta kullanılabilecek teknolojik fikirlerin doğması ve yeni projelerin geliştirilmesine destek oluyor. ING Bank’ın ikinci kez gerçekleştirdiği bankacılık hackathon’u “ING Hackathon” 45,5 saatlik yarışın ardından sona erdi. 6-8 Kasım tarihleri arasında gerçekleşen ve 139 yazılım geliştiricisinin bireysel veya ekip olarak projelerini yarıştırdığı “ING Hackathon”u bozuk paraları biriktirme makinesi “CoING” kazandı. Birinci olan ekip, ING Global Hackathon’a katılma hakkı elde etti ve 7 bin 500 TL’lik hediye çekinin sahibi oldu.

 

Rakamlarla ING Hackathon:

– 225 başvuru
– 43 proje
– 118 kişi ekip, 21 kişi bireysel katılımcı
– 128 erkek, 11 kadın katılımcı
– 24,5 yaş ortalaması
– 55 üniversite mezunu, 57 üniversite öğrencisi, 15 yüksek lisans, 6 lise mezunu.

DÜNYA 23.01.2016

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here