Girişimciye 450 liraya ofis imkanı

0

 İTÜ Arı Teknokent’in yeni girişimcilik merkezi İTÜ Magnet pazartesi kapılarını açıyor. Magnet’te girişimciye 450 liraya tam donanımlı ofis imkanı sunuluyor.

İTÜ Arı Teknokent, girişimciler için kuluçka merkezi olan Çekirdek’in üst modelini hayata geçirdi. ‘İleri Aşama Girişimcilik Merkezi’ olarak tasarlanan İTÜ Magnet, fikrini ürüne dönüştürebilmiş ileri aşama girişimcilerin ve startup’ların büyüme süreçlerinde onlara fayda sağlayacak hizmetleri ve ortamı sunmayı hedefl iyor. Ayrıca startup’ların ve girişimcilerin ihtiyaç duyacağı uzmanları ve yatırımcıları tek merkezde buluşturacak. İTÜ Magnet’in ekosistem oyuncularını bir araya getiren, ortaya çıkan sinerji ile işbirliklerine imkan tanıyan ve Türkiye’den dünyaya açılacak yeni teknolojilerin gelişimine katkıda bulunan “girişimcilik ekosisteminin çekim merkezi” olması amaçlanıyor.

Teknoloji Geliştirme Bölgesi’nde bulunan İTÜ Magnet, İstanbul’daki iş dünyasının ve Teknokent içerisindeki teknoloji şirketlerinin merkezindeki konumu, İTÜ’nün köklü geçmişinden gelen bilgi birikimi, laboratuvar imkanları, konforlu çalışma ortamı ve sunduğu pek çok yenilikçi hizmet ile fiziksel bir ortak çalışma alanından fazlasını sunuyor.

Ürün satın almak isteyen şirketleri girişimcilerle buluşturucak

Çekirdek’te girişimleri şirketleştirdiklerini belirten İTÜ Arı Teknokent Genel Müdürü Kenan Çolpan, Magnet’te ise şirketleri büyütmeye çalışacaklarını, vurguladı. Magnet’in için doldurmak gibi kaygıları olmadığının altını çizen Çolpan, önemli olanın iyi girişimlerle yatırımcıları ve girişimcilerden ürün satın almak isteyen şirketleri bir araya getirmek olduğunu dile getirdi. Bazı şirketlerin Magnet’e gelerek girşimcilerin ürünlerinden hangilerini alabileceklerine bakacağını bazılarının ise ihtiyaçlarını söyleyebileceğini belirten Çolpan, girişimcilerin burada becerilerini göreceğini kaydetti.

Girişimcileri parlatırken doğru finansçıları oyuna sokacak

Melek yatırımcılık ve Venture Capital alanında çok yoğun ilginin oluştuğunu dile getiren Çolpan, “Türkiye’de hep altını çiziyoruz. En önemli eksiklik “access to finance” hikayesinin oluşmaması… Mini Angel’lar- Angel’lar- super Angel’lar bu halka henüz oluşmadı. Biz finans halkaları da yatırım yapacak starup görmediğini söylüyor. Yumurta tavuk ilişkisi. Biz burada bir yandan girişimcileri parlatmaya hem de bir yandan doğru finansçıları oyuna sokmaya çalışıyoruz” diye konuştu. Çolpan, girişimcilik ve inovasyonda var olduklarını belirterek, “Asıl görevimiz kültür ekmek, eğer kültüre ekebilirsek, örnek olabilirsek başarırız” dedi. Çolpan, girişimci seçerken özellikle pazarda potansiyeli olup olmaması, pazarın büyüklüğü, patentli ürünü olup olmadğıne ve fatura kesebiliyor olmasına baktıklarını vurguladı.

Pazartesi kapıları açacak olan İTÜ Magnet’te neler var?

• Özel telefon görüşmeleriniz ve görüntülü konuşmalarınız için İTÜ Magnet’te 2 adet konuşma kabini bulunuyor.
• İTÜ Magnet’te bulunan çeşitlibüyüklükteki 10 adet toplantı salonundan rezervasyonla faydalanılabiliyor.
• İTÜ Magnet’lilerin kullanımı için farklı boy ve ebatlarda kilitli dolaplar kullanıma sunuldu. İTÜ Magnet içerisindeki
donanım girişimcileri için özel tasarım keson ve dolaplar hazırlandı. 
• Ayrıca girişimci firmaya prototip geliştirebilmesi için bir laboratuvar yer alıyor.
• Bir Girişimci Firmaya en fazla 8 koltuk hizmeti, Girişimci Gruba 4 koltuk hizmeti ve şirket olarak başvuran Katılımcılara 6 koltuk hizmeti sunulabilir. Toplamda ise 280 koltuk var. Fiyatları ise 450 Tl ila 750 TL arasında değişecek.
• Magnet, 2 bin metrekareden fazla alana sahip ve içerisinde kış bahçesinden mutfağa kafetaryaya kadar birçok alan var.

SIRADA ARI 5 VAR!

Çolpan, gelecek planları arasında boş duran Arı 5 binasının olduğunu kaydederek, “Hayalimiz orada doğal bir girişimcilik ortamı yaratmak. Melek yatırımcıların Vc’lerin, girişimcilerin bir arada olduğu daha açık bir konsepti olan daha sosyal bir alan yaratmak” dedi.

Kimler İTÜ Magnet’te yer alabilir?

İTÜ Magnet içerisinde şirketleşme aşamasını tamamlamış “Girişimci Firmalar”, teknoloji odaklı çalışan “Girişimciler” ve uzman oldukları alanlarda girişimci firmalara (starup) ve girişimcilere katkı sağlamayı amaçlayan, girişimcilik ekosisteminin parçası olan “Katılımcılar” bulunuyor. 
Üyelik seçenekleri neler? 
“Paylaşımlı” ve “Sabit” olmak üzere iki tip kullanım seçeneği var. Paylaşımlı üyeler, bu üyelik tipi için ayrılmış ve İTÜ MAGNET’e geldikleri anda boş olan masalardan, yüksek masalardan ve koltuklardan istediklerini kullanabiliyorlar. Sabit üyeliği bulunan İTÜ Magnet’lilerin ise kendilerine özel olarak ayrılan masaları bulunuyor.

Başvuru süreci nasıl işliyor?

İlk olarak Web sitesinde uygun profilin altında bulunan başvuru formunun doldurmanız gerekiyor. Bu ön başvuru değerlendirildikten sonra ön elemeyi geçen başvuru sahipleri kendilerini/şirketlerini, projelerini/ ürünlerini anlatacakları sözlü sunum için davet ediliyorlar. Bu aşamayı da geçen başvuru sahipleri ilgili hizmet sözleşmesini imzalayarak İTÜ Magnet ailesine katılıyor.

Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Kanunu’ndan yararlanılabilir mi?

Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Kanunu’ndan faydalanmak için yapılacak başvuru İTÜ Magnet’e kabul için gereken başvuru ve Değerlendirme Kurulu sürecinden farklı. İTÜ MAGNET’e kabul edilen girişimci firmalar ayrı bir başvuru ve hakem süreci bulunan 4691 sayılı Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Kanunu’ndan faydalanmak için başvuru yapabilir ve kabul almaları halinde bu kanunun getirdiği avantajlardan yararlanabilirler.

İTÜ Magnet’te ne kadar kalınabilir ?

Girişimci firmalar ile en fazla 2 yıllık, Girişimciler ve Katılımcılar ile 1 yıllık sözleşme imzalanabilir. Bu sözleşmeler her yıl gözden geçirilerek süreleri uzatılabilir veya mezun olabilirler. İTÜ MAGNET’ten yararlananlar diledikleri zaman üyelik sözleşmelerine göre üyeliklerini sonlandırabilirler.

 

DÜNYA 20.01.2017

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here