Tek Şarjla 965 km Uçabilen Alice

0

52. Paris Havacılık Fuarı’nda, Eviation Aircraft, Alice adlı yeni uçağını tanıttı. Tamamen elektrikle çalışan uçak tek şarjla 965 km seyahat edebilecek menzile sahip. Alice’in tanıtımıyla birlikte Eviation Aircraft, elektrikli tasarımı en baştan uçağına entegre ederek havacılık inovasyonunun yeni çağına göz kırpıyor.

Alice, uçuş etkinliğini en yüksek seviyeye çıkarıp enerji tüketimini azaltacak şekilde tasarlandı. Toplam uzunluğu 5,8 metre olan uçak 9 kişiyi taşıyabiliyor ve çevreye hiç zarar vermiyor. ‘Başlangıçtan itibaren elektrik’ anlayışıyla hareket eden Eviation Aircraft, uçağın gövdesi, pervanesi ve motorunu enerji tüketimini minimuma indirmek üzere tasarladı. Tamamen kompozit malzemeden üretilen uçak çok hafif olduğu için, enerji verimliliği aynı boyuttaki diğer uçaklardan 300 kat daha fazla. Uçak gücünü 980 kWh kapasiteli Lityum-iyon bataryadan alıyor. Arkadaki ana pervane ve kanatların ucundaki iki pervane hem sürtünmeyi hem de gereksiz enerji tüketimini azaltıyor.

Uçak, kullandığı lityum-alüminyum füzyon teknolojisi ile tek şarjda 965 km seyahat edebiliyor. Uçağın uzun menzili, şehirler arası hızlı ulaşım imkanı sağlayan hava taksi uygulaması için aracı ideal kılıyor. Ayrıca elektrikle çalıştığı için, kısa mesafeli uçuşların karbon salınımı sorununu da ortadan kaldırıyor. Girişimin büyük hedefleri var. Şimdiden NASA’nın ulaşım programına dahil olan şirket, Genel Havacılık Üreticileri Birliği’nin de bir üyesi.

Eviation Aircraft CEO’su Omer Bar-Yohay, geçmişe göre çok daha birbirimize bağlı bir şekilde yaşadığımızdan, ulaşım seçeneklerimizin de bu yeni ve etkili geleceğe uyum sağlaması gerektiğini ve sıfır salınım ya da Silikon Vadisi’nden San Diego’ya düşük maliyetli uçuş konusunda, elektrikli uçağı hızlıca dolaşmak ve günümüzün küresel ekonomisi üzerinde etki sahibi olmak isteyenler için ideal bir çözüm olarak değerlendiriyor.

Firma, fuara getirdiği uçağın havadaki testlerine devam ettiğini açıkladı. Gerekli sertifikasyonun ve ilk ticari uçuşların ise 2021’de yapılacağı belirtiliyor.

ELEKTRİK PORT 03.07.2017

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here